CDA-wethouder Tijmstra opgestapt

CDA-wethouder Eveline Tijmstra is per direct gestopt. Ze ziet voor zichzelf geen basis meer om als wethouder aan te blijven, omdat donderdagavond na een tumultueuze commissievergadering de VVD, AOV en Stadspartij de samenwerking met coalitiegenoot CDA opzegden.

Het CDA had donderdagavond een meerderheid in de commissie SOB achter zich gekregen om behandeling van het onderwerp bebouwing van de PostNL locatie van de agenda te halen en door te schuiven naar een moment na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De overige coalitiepartijen werden daardoor compleet verrast en reageerden voor de camera van RTV  Purmerend bij monde van Jan Peter Dompeling van de VVD verontwaardigd. ‘Ik kan niet met zo’n partner door één deur’.
De coalitie heeft nu geen meerderheid meer in de raad en heeft besloten om tot de verkiezingen van maart als minderheidscoalitie door te gaan. De taken van Tijmstra worden onder de overige collegeleden verdeeld. Wethouder Roald Helm zal Kunst & Cultuur, Sociale wijkteams en Welzijn overnemen. De portefeuilles Jongerenwerk, Recreatie en Toerisme gaan naar wethouder Mario Hegger. Wethouder Harry Rotgans is nu verantwoordelijk voor Jeugdzorg, Maatschappelijke opvang en Volksgezondheid. Wethouder Hans Krieger wordt de wijkwethouder van Weidevenne en burgemeester Don Bijl neemt de werkzaamheden voor het Waterlands Archief over.


Trefwoorden: wethouder coalitie Eveline Tijmstra
Geplaatst

vrijdag 12 januari 2018 | 16.05 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 12 januari 2018 | 16.08 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie