Woningproject Bellevue afgeblazen

De Raad van Toezicht van woningbouwcorporatie Intermaris heeft het project Bellevue met 30 sociale huurwoningen tegenover het oude busstation afgeblazen. Met deze slecht nieuws mededeling kwam wethouder Krieger in de laatste vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.

De belangrijkste reden voor het besluit is dat het door Intermaris te investeren bedrag in Bellevue niet voldoende oplevert. Krieger: 'het loopt niet in de pas met de wettelijk voorgeschreven rendementseisen voor maatschappelijk geinvesteerd geld'. Het nieuwe Bellevue zou een exacte kopie worden van Hotel Bellevue anno 1900. Dat was de uitkomst van het overleg tussen Intermaris, de gemeente en de Vereniging Historisch Purmerend die zich lang sterk heeft gemaakt voor een historisch en passend ontwerp. 

Ernst van Damme van de LvD heeft het college onder andere vragen gesteld over hoe verder. 'Wat zijn nu concrete voorstellen om het pand - zoals afgesproken en gecommuniceerd met onze inwoners - alsnog volgens het door de gemeenteraad en de Vereniging Historisch Purmerend gewenste plan te realiseren'?


Trefwoorden: bellevue intermaris Hans Krieger
Geplaatst

woensdag 17 januari 2018 | 20.47 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 januari 2018 | 19.47 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie