Toekomst woontoren bij PostNL onzeker

De stemming over de woontoren bij de PostNL locatie is omgeslagen. Naast de partijen die zich eerder uitspraken tegen hoogbouw op die plek ; CDA, D66, GL, LP2001 en de LvD, twijfelen de VVD en TOP met name aan de hoogte van 74 meter. Door deze actie zijn alleen nog de AOV en de PvdA voorstanders van het oorspronkelijke ontwerp. De Stadspartij hield tijdens de raadsvergadering de kaarten tegen de borst. Zij wil weten hoe omwoners en belanghebbenden gereageerd hebben.

Bart van Elden, woordvoerder van de VVD, liet het PostNL project wankelen met de opmerking dat zijn de partij de hoogte terug wil brengen van 74 meter naar tussen de 40 en 60 meter. 'Het project moet aansluiten bij de huidige woningen die aan de Where staan'. Het bijbehorende 2e onderdeel van het plan van wethouder Krieger over de verkoop van parkeergarage 't Lammetje werd niet positief ontvangen. Hierover zei Tom de Jong van D66; 'de verkoop is nog niet rijp voor besluitvorming, er is nog lang niet duidelijk wat daar dan moet komen'. Volgens Pascal Verkroost van het CDA laat het college niet zien wat de gevolgen zijn van de sluiting voor het aantal parkeerplekken in de binnenstad. Hij vreest dat er zo maar 500 parkeerplekken kunnen verdwijnen. Ernst van Damme van de LvD schetste een somber beeld; 'komt de woontoren er dan betekent dat chaos voor verkeer en parkeren'. 

Om recht te doen aan een evenwichtige besluitvorming heeft de raad besloten om in februari een extra vergadering van de commissie Stedelijk Beheer en Ontwikkeling in te lassen. Het college heeft ondertussen de gelegenheid om alle vragen te beantwoorden, waarmee de discussie waardig vervolgd kan worden. In de raad van februari wordt een definitief besluit genomen. 


Trefwoorden: postnl Hans Krieger
Geplaatst

vrijdag 26 januari 2018 | 16.14 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 27 januari 2018 | 12.43 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie