Over de Sport Awards Purmerend

Wie nomineer jij als hét lokale sporttalent van 2017?

RTV Purmerend organiseert na het succes van vorig jaar weer de Sport Awards! Na de nominatie- en stemrondes, worden de Sport Awards Purmerend afgesloten met een sportgala in Theater de Purmaryn. Tijdens dit sportgala in de Purmaryn worden de winnaars bekend in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Jeugdsporter (tot en met 15 jaar) en Sportteam.

 

Verloop Sport Awards
Vanaf 19 november 2017 is het mogelijk om via de website van RTV Purmerend, jouw sportheld of –helden door te geven. Het nomineren kan tot en met zondag 3 december 2017. Daarna kijkt een vakkundige jury naar de ingekomen nominaties en op basis van eigen archief aan sportprestaties, drie genomineerden per categorie op basis van hun sportprestatie uit. Vervolgens verdeeld de jury 100 punten over de drie genomineerden per cateogrie. In de week voor het gala, van 14 tot en met 19 januari, kan er per SMS gestemd worden op de deelnemers. Deze percentages per categorie worden tijdens het gala bij elkaar opgeteld waarbij de punten van de jury voor 2/3e geldt en de punten van de kijkers thuis voor 1/3e. 

 

Het Gala
De Sport Awards Purmerend wordt op 19 januari 2018 groots afgesloten met een Sportgala in Theater de Purmaryn. Meer dan driehonderd genodigden en 150 man publiek kunnen hier de afsluiting van de Sport Awards met elkaar beleven. Dit gala wordt eveneens live uitgezonden op RTV Purmerend. De uitzending begint om 20:15 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

 

De jury
Er is een vakkundige jury samengesteld om de kwaliteit van de Sport Awards Purmerend te kunnen waarborgen. In de jury zitten Gerrit Aafjes (Spurd), Bert Slegt (Sportraad), Melvin Smid (Initiatiefnemer Sport Awards in 2010) en Roald Helm (Wethouder Sport Gemeente Purmerend). Kijk voor meer informatie over de jury onder het kopje ‘Jury’.

 

Voorwaarden
Genomineerden moeten aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat de genomineerde in Purmerend woonachtig moet zijn en deelneemt aan een competitie die bovenlokaal is georganiseerd in de vorm van een koepel of een sportbond. Er zijn ook enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als iemand genoodzaakt is ergens anders te wonen om daar zijn of haar sport te beoefenen. De prestatie moet behaald zijn tussen 1 januari 2017 tot en met 3 december 2017. De jeugdsporter is ten tijde van het behalen van de prestatie maximaal 15 jaar oud. Zie voor alle voorwaarden van het nomineren, stemmen en het gebruik van onze website ook de bijlage 'Algemene Voorwaarden' op deze pagina.

 

Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de Sport Awards Purmerend? Stuur dan een mailtje naar sportawards@rtvpurmerend.nl of bel naar RTV Purmerend: 0299 – 607 790.

Algemene Voorwaarden SAP2017 v0.9 (.pdf)