Over de Sport Awards Purmerend

Wie nomineer jij als hét lokale sporttalent van 2016?

RTV Purmerend organiseert na het succes van vorig jaar weer de Sport Awards! Na de nominatie- en stemrondes, worden de Sport Awards Purmerend afgesloten met een sportgala in Theater de Purmaryn. Tijdens dit sportgala in de Purmaryn worden de winnaars bekend in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Jeugdsporter (tot en met 15 jaar) en Sportteam.

 

Verloop Sport Awards
Vanaf 9 januari 2017 is het mogelijk om via de website van RTV Purmerend, jouw sportheld of –helden door te geven. Het nomineren kan tot en met zondag 5 maart 2017. Daarna kijkt een vakkundige jury naar de ingekomen nominaties en kiest per categorie vijf mensen op basis van hun sportprestatie uit. Daarna volgt er een eerste stemronde, waarbij er op de 20 genomineerden gestemd kan worden. Deze stemronde duurt van 12 maart 2017 tot en met zondag 2 april 2017. Het stemmen kan per SMS, waarbij er maximaal één keer gestemd kan worden op één persoon. De jury verdeelt tijdens deze stemronde ook 100 punten over de vijf genomineerden. Na de eerste stemronde, worden in de week van 3 april 2017 de publieksstemmen per SMS opgeteld bij de punten die de jury heeft gegeven. De drie met de meeste punten per categorie gaan vervolgens door als finalisten. Er volgt dan opnieuw een stemronde (van 6 april 2017 tot en met zondag 30 april 2017), waarbij de grote ontknoping zal zijn tijdens de liveshow.

 

Het Gala
De Sport Awards Purmerend worden groots afgesloten met een Sportgala in Theater de Purmaryn. Meer dan driehonderd genodigden en 150 man publiek kunnen hier de afsluiting van de Sport Awards met elkaar beleven. Dit gala wordt eveneens live uitgezonden op RTV Purmerend. De uitzending begint om 20:15 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

 

De jury
Er is een vakkundige jury samengesteld om de kwaliteit van de Sport Awards Purmerend Beemster te kunnen waarborgen. In de jury zitten Gerrit Aafjes (Spurd), Bert Slegt (Sportraad), Melvin Smid (Initiatiefnemer Sport Awards in 2010) en Roald Helm (Wethouder Sport Gemeente Purmerend). Kijk voor meer informatie over de jury onder het kopje ‘Jury’.

 

Voorwaarden
Genomineerden moeten aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat de genomineerde in Purmerend woonachtig moet zijn en deelneemt aan een competitie die bovenlokaal is georganiseerd in de vorm van een koepel of een sportbond. Er zijn ook enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als iemand genoodzaakt is ergens anders te wonen om daar zijn of haar sport te beoefenen. De jeugdsporter is ten tijde van het behalen van de prestatie maximaal 15 jaar oud. Zie voor alle voorwaarden van het nomineren, stemmen en het gebruik van onze website ook de bijlage 'Algemene Voorwaarden' op deze pagina.

 

Contact
Heb je vragen of opmerkingen over de Sport Awards Purmerend? Stuur dan een mailtje naar info@sportawardspurmerendbeemster.nl of bel naar RTV Purmerend: 0299 – 607 790.

Algemene Voorwaarden SAPB2016 v1.1 (.pdf)