RTV Purmerend.nl

140 tijdelijke woningen; verkiezingsstunt van VVD, Stadspartij en AOV?

D66, LP en het CDA zijn boos op het nog zittende college van VVD, AOV en Stadspartij. Zij ergeren zich aan het feit dat dit nieuws een dag voor de verkiezingen naar buiten komt. Het CDA toont zich verbijsterd: ‘inwoners zijn vanmiddag pas uitgenodigd voor een inloop vanavond ’. Gevraagd naar zijn reactie, meldt wethouder Hegger (Stadspartij):’ het lijkt een verkiezingsstunt, maar is het niet. Vandaag was het voorstel klaar en in het college besproken. Wij wilden aansluitend de omwonenden op de hoogte stellen om onzekerheid te voorkomen. Nu hebben ze nog alle mogelijkheid om mee te praten’.

Het gaat om het college besluit 100 tijdelijke woningen te realiseren op 4 locaties. Zo gaat er gebouwd worden in het Karekietpark, de Etserstraat, op de Kanaaldijk en bij de Westerweg 69. Op die plek worden de bijgebouwen van de stolpboerderij gesloopt om plaats te maken voor woningen. De stolpboerderij zelf blijft staan. De woningen worden 28m2 groot, waarvoor een huur wordt gevraagd van
€ 500. Desgevraagd wilde wethouder Hegger er geen uitspraak over doen of deze huur niet te hoog is voor het aantal vierkante meters. Binnen het jaar zullen de woningen opgeleverd worden. Aan de manier van toewijzen wordt nog gewerkt. De definitieve besluitvorming moet plaats vinden in de eerste vergadering van de nieuwe raad op 26 april. Wethouder Krieger heeft ons laten weten dat de Wooncompagnie achter het McDonalds terrein nog eens 40 woningen gaat bouwen.