RTV Purmerend.nl

Aanleg spitsstroken voor vlottere doorstroming A7 en A8 van start

Rijkswaterstaat is gestart met de aanleg van spitsstroken op de vluchtstroken van de A7 en A8 tussen Purmerend-Zuid en Oostzaan.

De bestaande spitsstrook op de A7, tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid wordt verlengd tot op de A8. Richting Amsterdam legt Rijkswaterstaat een spitsstrook aan tussen Purmerend-Zuid en Oostzaan. In totaal gaat het om elf kilometer nieuwe spitsstrook.

De aanleg van de spitsstroken omvat onder meer de bouw van nieuwe pechhavens, informatieportalen en nieuwe cameramasten en het frezen en asfalteren van het bestaande wegdek van de A7. Deze asfalteringswerkzaamheden vinden plaats in september en oktober, waarbij de A7 ’s nachts is afgesloten. Op de A8 richting Amsterdam wordt een bestaand geluidsscherm verplaatst om ruimte te maken voor een pechhaven. Om veilig te kunnen werken wordt hier een tijdelijke barrière geplaatst en geldt er op dit stuk een snelheidsbeperking van 90 km/u.

De aanleg van de spitsstroken op de A7 en A8 is onderdeel van het programma ‘Beter Benutten - Metropoolregio Amsterdam’. In het programma werken bedrijfsleven, Rijk, Provincie, Stadsregio Amsterdam en gemeenten samen aan een betere bereikbaarheid op de weg, vaarweg en het spoor om files te verminderen.

Meer informatie over de nachtafsluitingen en omleidingen verschijnt in de week voorafgaand aan de werkzaamheden op www.vanAnaarBeter.nl. Voor vragen kunnen weggebruikers en omwonenden bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Kijk voor meer informatie over het project op de projectpagina.

 Foto: Google Maps.