Purmerender krijgt 25 jaar cel voor liquidatie

Leon N. uit Purmerend moet 25 jaar zitten voor liquidatie en wapenbezit. De rechtbank gaat er vanuit dat de liquidatie van Zeynel Er in Leiden op 14 juni 2016 een huurmoord is geweest.

De rechtbank achtte duidelijk en overtuigend bewezen dat Zeynel Er werd doodgeschoten door Leon N. en Mohamed H. De verdachten hebben de zakenman op klaarlichte dag geliquideerd en zijn er vandoor gegaan met een vluchtauto. Die werd verderop aangetroffen, waarbij meerdere wapens in de kofferbak zijn gevonden. In de auto waren ook DNA-sporen aanwezig van beide verdachten.
Een week na de liquidatie werden de verdachten opgepakt . Vorige week deed de rechtbank uitspraak: 22 en 25 jaar. De straf voor de Purmerender valt drie jaar hoger uit omdat hij ook is veroordeeld voor wapenbezit. Uit het politie onderzoek bleek dat de twee verdachten al een tijd bezig waren met het beramen van de aanslag. Leon N. zou een woning hebben gehuurd in Zaandam waar de kentekenplaten van de vluchtauto zijn gevonden. De reden voor de liquidatie heeft de politie niet kunnen achterhalen. De twee verdachten zwegen in alle talen.