RTV Purmerend.nl

Klas Clusius College wint Smokefree Challenge

Klas 1B van het Clusius College ging de uitdaging aan om een half jaar niet te roken en hebben daarbij een filmpje gemaakt met de voordelen van niet roken. Woensdag 30 mei kreeg de klas te horen dat zij de winnaars zijn van de Challenge, georganiseerd door het Trimbos Instituut.

Het doel van de uitdaging is te voorkomen dat jongeren in het voortgezet onderwijs beginnen met roken, daarom organiseert het Trimbos-instituut jaarlijks de landelijke Smokefree Challenge. De wedstrijd houdt in dat leerlingen klassikaal afspreken dat ze het komende schooljaar niet naar de sigaret grijpen. Daarnaast krijgen de leerlingen een voorlichtingsles over roken en kunnen ze meedoen aan een creatieve eindopdracht. In het geval van het Clusius was dat dus een filmpje.

De jury was lovend over het vele werk dat de gehele klas in het filmpje gestoken had, de verschillende opnamesituaties die zijn gebruikt en de originele voordelen van niet-roken die in het filmpje werden genoemd. Klas 1B barstte in juichen uit toen zij hoorde dat ze als prijs een dagje naar Walibi zouden gaan.