CDA, D66 en GroenLinks willen geen hoogbouw op PostNL locatie

De fracties van het CDA, D66 en GroenLinks stellen de raad voor af te zien van de geplande hoogbouw op het terrein van het voormalige postkantoor aan de Gedempte Where. Ze hebben daarom een verzoek ingediend voor een extra raadsvergadering.

Begin juni werd het college van Purmerend door advocatenkantoor NautaDutilh gesommeerd om vooral door te gaan met de geplande hoogbouw. Het college heeft op 8 maart een overeenkomst getekend met ontwikkelaar Snippe. Het college kreeg daarvoor groen licht van de toenmalige gemeenteraad. In die overeenkomst staat het voorbehoud dat de gemeenteraad nog wel moet instemmen met het nieuwe bestemmingsplan voor het PostNL terrein. Sinds de verkiezingen eind maart is er geen meerderheid meer in de raad voor zo’n wijziging. De advocaat van Snippe is nu bang dat de nieuwe coalitie zich niet meer gaat inspannen om de raad te overtuigen van de noodzaak tot hoogbouw. In zijn brief benadrukt hij dat een nieuw college gebonden is aan de bestaande overeenkomst tussen Snippe en de gemeente. Hij beroept zich daarbij op eerdere rechterlijke uitspraken in vergelijkbare gevallen.

CDA, D66 en GroenLinks willen de raad nu voorstellen om af te zien van de hoogbouw in de historische binnenstad en willen ook dat het college met Snippe in gesprek gaat over dit nieuwe standpunt van de raad. 

De vergadering is komende woensdag live te volgen bij RTV Purmerend vanaf 19:55.

Deze zondag spreken we in ons politieke actualiteitenprogramma Focus met Jan Peter Dompeling (VVD) over de ontstane situatie. Focus is elke zondag te beluisteren via radio Purmerend tussen 13:00 en 14:00.