RTV Purmerend.nl

Lijn 52 in plaats van CS voor busforenzen

Nog een paar weken en dan moeten de meeste forenzen die nu nog met de bus naar Amsterdam CS reizen, gaan overstappen op de nieuwe metrolijn 52 in Noord. Alleen lijn 306 en de nieuwe buslijn 305 vanuit Purmerend blijven Centraal Station als eindhalte houden. De nieuwe metrolijn wordt op 22 juli in gebruik genomen.

De nieuwe metrolijn brengt de passagiers in een kwartier van Noord naar Zuid. Op werkdagen vertrekt elke zes minuten een metro vanuit Noord.  In de avonduren is dat elke tien minuten.  Het GVB heeft besloten om met de start van lijn 52 nog veel meer veranderingen in het openbaar vervoersnet door te voeren. Op gvb.nl staat de volledige dienstregeling van lijn 52 en alle andere veranderingen. En op ebs-ov.nl staan alle veranderingen in de buslijnen op een rijtje.
De afgelopen weken hebben zo’n tienduizend mensen als testreiziger gefungeerd en het GVB heeft tijdens de testritten geen grote problemen kunnen ontdekken. De verstaanbaarheid van het omroepsysteem liet te wensen over, meldden de testreizigers en dat euvel is inmiddels verholpen. Tegelijkertijd waarschuwt het GVB dat de kans op verstoringen de eerste maanden aanwezig is. Ook de reisinformatie zal af en toe haperen. Samen met de leverancier van het nieuwe treinbesturingssysteem wordt gewerkt aan een oplossing.