Geen koffie meer door gebrek aan vrijwilligers

Bij seniorencomplex Avondzon staan ze te springen om vrijwilligers. Momenteel is er niemand beschikbaar om de ouderen op maandag- en woensdagochtend te voorzien van een bakje koffie.

‘Door het vertrek van een aantal vrijwilligers deze zomer komen we nu mensen tekort,’ vertelt Lana Smits van het bewonersteam. Omdat de Avondzon geen verzorgingstehuis is maar een wooncomplex, is er geen personeel aanwezig voor dit soort activiteiten. Al ruim tien jaar zet ze zich in voor de ouderen van Avondzon door het organiseren van diverse activiteiten. 

De koffieochtenden vinden dagelijks plaats, met uitzondering van zaterdag. Per ochtend komen zo’n twintig bewoners koffie drinken. ‘Het zou voor hen heel vervelend zijn als deze ochtenden niet meer door kunnen gaan.’

Smits zoekt nog twee vrijwilligers voor de maan- en woensdagen, zij kunnen per direct beginnen. ‘De koffie-uurtjes zijn ’s ochtends van tien tot elf uur,’ vertelt ze. ‘De vrijwilligers zijn dan om kwart over negen hier en rond half twaalf weer klaar.’ De werkzaamheden bestaat uit het gezellig maken van de tafels, koffie zetten, afwassen en opruimen van de ruimte. ‘En natuurlijk een praatje maken met de bewoners’ vult Smits aan.

Geïnteresseerden kunnen zich op Facebook aansluiten bij de groep Lana Avondzon en hier een berichtje achterlaten. Ook is Avondzon te bereiken via 0299-474027. Zitten er nog eisen aan de functie? ‘Ze moeten gezellig zijn!’

Verzorgingshuis Avondzon is gevestigd aan de Nieuwstraat in Purmerend.