Veel Kerstactiviteiten in de stad

Rondom Kerstmis staat de stad bol van de (muzikale) kerstactiviteiten, al dan niet met een religieus tintje. We hebben weer een aantal optredens, samenkomsten en kerstvieringen verzameld.

Aanstaande zondag 16 december verzorgt het koor Ars Musica een Kerstconcert in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. Het koor wordt muzikaal ondersteund door het Blazers Kwintet. Het concert begint om 14.00 uur en de entree bedraagt tien euro per persoon. Kaarten aan de zaal of via www.arsmusicapurmerend.nl/kerstconcert.
Kunstgenoten in beweging, een initiatief van Evean, Wherelant en Spurd voor senioren van 65+, organiseert op donderdag 20 december Kerstmaatjes. Senioren worden uitgenodigd om een leeftijdgenoot, waarvan zij denken dat die wel wat afleiding kan gebruiken, mee te nemen naar deze ochtend. Het samenzijn is in Wherelant, Van IJsendijkstraat 403, en begint om 10.00 uur. Deelnemers van Kunstgenoten betalen vijf euro entree. Introducés hebben gratis toegang.
De Protestantse Gemeente Purmerend heeft in de Taborkerk (Maasstraat) tijdens de Kerstdagen diverse vieringen. Het begint op Kerstavond met een Kerstnachtvoering, die om 21.00 uur begint. Onder andere koor Cantamo zingt. Dat doet het koor ook de volgende dag, als om 10.00 uur de Kerstochtendviering begint. Voorganger in beide diensten is dominee Gerard Nieuwburg.
Ook in de Overwhere is een kerkdienst op de avond vóór Kerst. In Christelijke Gereformeerde Kerk  De Schuilplaats (Rivierenlaan 283) worden onder andere traditionele kerstliederen gezongen. De viering begint om 21.00 uur.  Toegang is gratis en meer informatie is te vinden op www.cgk-purmerend.nl.