RTV Purmerend.nl

Realisatie woningen Brantjesoever stap dichterbij

Een meerderheid van de raad had vorige maand al ‘ja’ gezegd tegen de bouwplannen aan de Brantjesoever en donderdag 20 december konden wethouder Eveline Tijmstra en HSB Bouw directeur Camiel Honselaar dan eindelijk de overeenkomst ondertekenen voor de bouw van 116 woningen, waarvan 18 sociale huur.

Tijmstra is blij dat na een lange aanlooptijd -de eerste plannen dateren al van enkele jaren geleden- er nu toch meer woonruimte gerealiseerd kan worden. ‘Deze 116 woningen vlak bij de binnenstad zijn een prachtige aanvulling voor Purmerend. De Brantjesoever geeft straks echt een impuls aan het gebied rond de binnenstad.’ Het plan Brantjesoever bestaat uit 26 eengezinswoningen, 72 appartementen en 18 sociale huur en wordt gerealiseerd op het terrein tegenover het stadhuis. In het oorspronkelijke plan was geen plek ingeruimd voor sociale huur.
De plannen van destijds kwamen tot stand in een participatietraject met omwonenden, maar nog voordat ze konden worden uitgewerkt gooide de crisis roet in het eten. HSB heeft een website met meer informatie (www.brantjesoever.nl). Informatie over het planis er nog niet op te vinden; die komt begin 2019 beschikbaar. Belangstellenden kunnen via de site wel al hun interesse kenbaar maken.