Bram en Rijn Buskoop gaan verder als Gemeentebelangen Purmerend

Bram en Rijn Buskoop maakten op woensdag 3 april bekend verder te gaan als de nieuwe partij 'Gemeentebelangen Purmerend' (GBP). Ze voelden zich niet langer gesteund door de SP. De wrijvingen tussen vader en zoon Buskoop en het bestuur van de lokale SP kwamen tot een climax door het vermeende lekken door voorzitter Theo de la Haye van informatie dat onder embargo was verstrekt.

Op de nieuw gelanceerde website van GBP valt te lezen dat de partij wil opkomen voor alle Purmerenders, waarbij het realiseren van sociale huurwoningen en directe democratie belangrijke pijlers zijn. Bram zal bij de partij acteren als fractie-voorzitter. Rijn wordt raadslid.

Op 31 maart jongstleden was de Purmerendse SP-organisatiesecretaris Maxim Burlini te gast bij Focus. Hij gaf daar aan dat de SP op 8 april aanstaande een Algemene Ledenvergadering zou houden waarbij onder andere dit onderwerp op de agenda staat. Burlini sprak daar ook de verwachting uit dat de leden aan de familie Buskoop zouden verzoeken de twee zetels terug te geven.

Met de komst van de nieuwe partij lijkt het erop dat de SP de twee zetels niet terug zal krijgen. Tijdens de uitzending gaf Burlini aan dat de SP nog steeds open staat voor een gesprek en dat zij hun best doen om alle informatie op een rij te krijgen.