Mooiste tuin-, straat- en blokverkiezing Purmer-Noord

De jaarlijkse verkiezing voor de mooiste tuin, straat (of huizenblok) van de Purmer-Noord is weer van start gegaan. In het radioprogramma De Zaterdagochtend van RTV Purmerend vertelt organisator Ed Vredeling van Wijkkerngroep Purmer-Noord over de verkiezing.

"Het doel van de verkiezing is om de wijk fleuriger te maken en de mensen te laten zien wat een verzorgde tuin voor leuker beeld geeft", aldus Vredeling over het belang van de wedstrijd. Deze werd al twee keer eerder georganiseerd, waarbij het Brikhof (2017) en Schoof-Halmstraat (2018) als winnaar uit de bus kwamen. Nu komt niet alleen de mooiste straat of huizenblok in aanmerking voor een prijs, maar ook de mooiste tuin. De gemeente Purmerend steunt het initiatief en biedt bewoners met een kleine voortuin, zoals aan de Overlanderstraat, de kans om bijvoorbeeld in goed overleg twee stoeptegels te vervangen voor een klein perkje. 

Deelnemers maken kans op geldprijzen van honderdvijftig euro voor de mooiste straat of huizenblok. Voor de mooiste tuin is de eerste prijs ook honderdvijftig euro, winnaars van de tweede en derde prijs winnen respectievelijk honderd en vijftig euro. De uitreiking is op vrijdag 5 juli.

Hoe Ed zijn tuin erbij staat? "Die staat er erg fleurig bij, de bakken zijn net gevuld en zo proberen wij toch ook een leuk aanzicht te hebben in de straat", aldus Ed. Iedereen die mee wil dingen naar de prijzen kan zichzelf, de straat (of blok) aanmelden via kerngroeppurmernoord@hotmail.nl. Bekijk het volledige interview op onze website.