RTV Purmerend.nl

Drie straatroven: daders en slachtoffers zijn tiener

Drie straatroven in twee weken en het voorbije weekend zelfs twee in twee dagen. En alle keren zijn zowel daders als slachtoffers tiener. De politie behandelt de laatste twee straatroven vooralsnog als aparte incidenten, maar "we houden de mogelijkheid open dat het hier om dezelfde daders gaat", aldus een woordvoerder.

De eerste van drie straatroven vond plaats op maandag 15 juli op het NS station Overwhere, waar een jongen beroofd werd van zijn tas, geld en telefoon. Een van de twee verdachten is snel na de straatroof aangehouden. De andere verdachte is inmiddels ook opgepakt. Het gaat om een zeventienjarige Amsterdammer en een vijftienjarige jongen uit Purmerend.

Zaterdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur was een vijftienjarige maaltijdbezorger het slachtoffer. Hij reed na levering van een maaltijd terug naar zijn standplaats toen hij op de Melkweg werd benaderd door twee jongens. Hij moest diverse spullen afstaan en de daders renden vervolgens weg. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Zondagavond rond 19.30 uur was het weer raak in Weidevenne en wéér op de Melkweg. Een achttienjarige jongen reed op de Melkweg richting NS station Weidevenne. Hij passeerde twee jongens en een van hen probeerde hem vast te pakken bij zijn jas, maar het slachtoffer kon snel doorrijden. De politie zette meteen een zoektocht in de omgeving op, maar kon de verdachten niet aanhouden. "Dat is dus bij een poging tot straatroof gebleven, maar de werkwijze is gelijk aan die van zaterdagavond, dus daarom houden we rekening met de mogelijkheid dat het hier om dezelfde daders gaat. Er heeft zich een getuige gemeld en we onderzoeken de zaak" aldus de woordvoerder. 

Meer getuigen zijn welkom, aldus de politie. Iets gezien? Je kunt bellen naar 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).