Komst H20 dichterbij dankzij investering Dix

Gaming en e-sports krijgen in Purmerend een flinke boost nu de financiering van het e-sport centrum rond is. De Purmerendse ondernemer Frits Dix, onder andere ook de man achter de Markthal die nu aan de Koemarkt wordt gebouwd, ziet het nieuwe centrum wel zitten en steekt er geld in.

Het nieuwe centrum (H20 esports) komt op de plek waar tot voor kort sporthal De Koogmolen stond. Die is inmiddels gesloopt. Initiatiefnemer Mathijs Vink is blij met de investering van Dix, omdat zijn ambitie (een locatie waar veel mensen kunnen komen kijken naar spelers die in competitieverband gamen) nu werkelijkheid wordt. Dix: ‘Toen ik de plannen hoorde was het voor mij duidelijk is dat dit niet alleen een markt is die snel groeit. H20 biedt ook kansen voor jonge mensen in en rond Purmerend en Waterland, wat ik ook belangrijk vind.’

Het is de bedoeling dat het e-sport centrum straks de plek wordt waar bijvoorbeeld de populaire spellen FIFA en Fortnite worden gespeeld. Er is dan ruimte voor maximaal duizend toeschouwers en het centrum wordt daarmee het grootste permanente e-sports podium van Europa.