Einde tbs met dwangverpleging voor Purmerendse (34)

De opgelegde tbs met dwangverpleging voor Kim V. (34) stopt. De Purmerendse bracht in 2006 haar twee kinderen - een meisje van twee en jongetje van zes maanden - onder invloed van drugs met tientallen messteken om het leven. Ze spendeerde vier jaar in de gevangenis en kreeg daarna tbs met dwangverpleging.

Inmiddels gaat het goed met de vrouw, die tegenwoordig in Utrecht woont. Ze heeft werk en onderhoudt goed contact met haar familie. De officier van justitie en Reclassering zagen, net als de tbs-kliniek waar V. verbleef, geen reden om de dwangverpleging nog langer voort te zetten. Wel krijgt ze nog begeleiding.

Aan het stoppen van de dwangverpleging zitten twee voorwaarden: V. mag niet zonder toestemming naar het buitenland en drugsgebruik is uit den boze.

V. werd eind 2007 in eerste instantie bij de rechtbank in Haarlem vrijgesproken omdat ze te hardhandig was ondervraagd. In hoger beroep werd ze in februari 2010 door het Gerechtshof Amsterdam wel veroordeeld. De kwestie werd breed uitgemeten in de media en staat bekend als de Purmerendse kindermoord.