Tweede seizoen van Wesley’s Podcast gaat van start!

Vol frisse moed begint Wesley Dekker aan het tweede seizoen van zijn podcast, Wesley’s Podcast. In deze podcast duikt Dekker dieper in lokale verhalen.

De eerste aflevering staat in het teken van erkenning. Het komt regelmatig voorbij dat iemand een erkenning krijgt voor een mooie prestatie na lang werken, maar welke verhalen schuilen er eigenlijk achter deze mensen? In de studio van RTV Purmerend zijn Dirk Groot en Hendrik Koppe aangeschoven.

Dirk Groot staat al jaren bekend als ‘de zwerfinator’ en staat dit jaar op nummer één in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Groot: ‘Ik ben begonnen met het idee om aan te kaarten hoe groot het zwerfafval probleem is. Ik kwam erachter dat het beter is om zelf wat eraan te doen, dan om naar anderen te wijzen!’ Naast het zwerfafval oprapen is er de laatste tijd ook een andere dimensie aan het werk van Groot bijgekomen. ‘Ik registreer nu alles wat ik opraap en waar ik het opraap. Veel partijen, waaronder de overheid en het bedrijfsleven zijn hierin geïnteresseerd. Ze weten veel beter wat er gebeurd.’

Judoka Hendrik Koppe kreeg onlangs de Zilveren Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Don Bijl. Koppe werd een maand geleden voor de tiende keer wereldkampioen bij de veteranen 100+ kg. ‘Het mooiste en belangrijkste vind ik de sport. Op mijn vierde ben ik begonnen. Ik weet dat het uiteindelijk een keer minder zal worden, maar nu ik nog succes heb en lekker bezig ben ga ik gewoon door’ aldus de gevierde judoka.

Beluister deze podcast via een van je favoriete platforms.