Brasa blijft in top tien beste cafés

Brasa is ook dit jaar in de top tien van beste cafés van Nederland geëindigd. Vorig jaar stond Brasa op de zevende plek van de Misset Horeca Café top 100. Dit jaar is dat de negende plaats en het café op de Koemarkt is wat vakblad Misset Horeca betreft ook het beste café van Noord-Holland. Iets waar eigenaar Arwin Versteyne 'ontzettend blij' mee is.

Brasa scoort al enkel jaren op rij goed; niet alleen met hoge klasseringen in de Café top 100, maar ook als het gaat om de Terras top 100. De eigenaar heeft uitbreidingsplannen. Hij heeft het naastgelegen pand, waar nu restaurant Bardot is gevestigd, gekocht en wil komende winter gaan verbouwen om die vierkante meters bij de bestaande zaak te betrekken. 

De Café top 100 wordt samengesteld aan de hand van bevinden van een vakjury, die alle zaken bezoekt. De 125 best scorende zaken krijgen vervolgens bezoek van twee mystery guests. In de derde ronde gaat de hoofdjury langs bij de top van de lijst. Zij gaan in gesprek met de ondernemer, nemen een kijkje achter de schermen en in de boeken. Hoe wordt de lijst eigenlijk samengesteld? Een café dat wil meedoen aan de wedstrijd betaalt 219 euro. Abonnees van Misset Horeca betalen veertig euro minder. Elk bedrijf krijgt daarvoor onder andere een uitgebreide rapportage van de jurybezoeken en tips voor verbeterpunten.