RTV Purmerend.nl

Sing! op de planken met Hendrik Groen

Na het succes van de boeken van Hendrik Groen en de tv-serie en een eerste theatervoorstelling komt er nu ook een tweede stuk rondom Hendrik, getiteld ‘Zolang er leven is’. In elke voorstelling is een rol weggelegd voor een seniorenkoor uit de regio. Voor de voorstelling in de Purmaryn op 7 februari staat Purmerends Seniorenkoor Sing! op de planken.

Agnes Kauffman startte twee jaar geleden het koor, dat inmiddels 65 leden telt. Maximaal vijftien van hen kunnen meedoen aan de voorstelling. Kauffman reageerde op een oproep in een dagblad waarin seniorenkoren worden gevraagd voor de voorstelling. ‘Na de aanmelding kwam er een mevrouw naar de repetities luisteren. Wisten wij veel dat het iemand van de theatervoorstelling was… Ik dacht dat het een mogelijk nieuw lid was. Die vond ons blijkbaar heel goed, want we werden geselecteerd.’

Sing! viel blijkbaar zo in de smaak, dat het koor ook tijdens de première op 11 december in het De la Mar theater in Amsterdam acte de presence geeft. Zeven liederen, het merendeel Nederlandstalig, gaan ze zingen en de voorbereidingen voor de première zijn al volop bezig.