Waterland Werkt afgeblazen

De voorbereidingen waren al in volle gang, maar de organisatoren hebben Waterland Werkt 2020 moeten afblazen. De aangekondigde lerarenstaking op 30 en 31 januari gooit roet in het eten. Waterland Werkt is de opvolger van Purmerend Werkt, waarin het Purmerendse bedrijfsleven zich presenteerde aan scholieren en werkzoekenden. Voor de editie van 2020 was gekozen voor een regionale aanpak, waarin bedrijven worden bezocht.

Waterland Werkt zou plaatsvinden op 31 januari en 1 februari en met name de eerste dag was bedoeld voor leerlingen van de middelbare scholen. Zij konden dan met begeleiding van docenten de bedrijven te bezoeken. Omdat er door de staking geen of te weinig docenten zijn en de leerlingen bij een staking sowieso vrij zijn, besloot de organisatie van Waterland Werkt om het evenement af te blazen. ‘We vinden het risico te groot’, aldus Thierry van der Weide, lid van de organisatie.

Een bittere pil voor de organisatie, die de deelnemende bedrijven al geïnformeerd hebben. “Ze hebben allemaal aangegeven dat ze het besluit begrijpen en dat ze de volgende editie, in 2021, graag van de partij willen zijn.’ Waterland Werkt heeft als doel het bedrijfsleven te verbinden met opleiders, scholieren, studenten, werkzoekenden en geïnteresseerden. ‘Werkgevers zoeken gemotiveerde en getalenteerde werknemers en scholieren oriënteren zich op hun toekomst.'

De eerste editie was een groot succes en duizenden leerlingen en werkzoekenden uit Purmerend hebben een beeld gekregen van wat het Purmerendse bedrijfsleven in petto heeft. Diverse werkgevers hebben dankzij Purmerend Werkt nieuwe medewerkers in dienst genomen’, aldus Van der Weide.