Weer drugswoningen gesloten

Vorige week was het al twee keer raak en maandag 9 december moest burgemeester Bijl wederom een drugswoning sluiten. Deze keer voor maar liefst negen maanden. In de woning aan Springfontein (Weidevenne) was al eens een hennepkwekerij gevonden en dat betekende destijds al een sluiting van drie maanden. Een dag later ging wéér een pand voor drie maanden dicht. Het gaat om een pand aan de Cantekoogweg, waar een hennepkwekerij werd aangetroffen.

De burgemeester mag een drugswoning of -pand voor bepaalde tijd sluiten als er drugs aanwezig is in een hoeveelheid die je niet meer kunt omschrijven als ‘voor eigen gebruik’.  De maatregel betekent voor de bewoners/gebruikers dat zij het pand drie cq negen maanden lang niet mogen betreden. De woningen zijn afgesloten en verzegeld.

De gemeente doet een klemmend beroep op haar inwoners om vermoedens van drugshandel en hennepkwekerij te melden bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving.