RTV Purmerend.nl

RTV Purmerend doet nogmaals greep uit het verleden

RTV Purmerend komt komende zondag met een gloednieuwe documentaire over een stukje Purmerendse geschiedenis. In ‘Een greep uit het verleden – Slot Purmerstein’ zal Mick Smits, presentator van onder andere ‘Focus’ en ‘Studio Purmerend’, in de geschiedenis van het Slot Purmerstein duiken. Productie en regie van de documentaire is in handen van Jardo Louw.

Tijdens de documentaire gaat Mick in gesprek met Jan Dekkers (Vereniging Historisch Purmerend) en Gerard Alders (AldersArcheo). Zij doen uit de doeken hoe het slot is ontstaan, wie het heeft gebouwd en welke rol het slot speelde in de Purmerendse samenleving.  De kijker zal onder andere ontdekken dat Willem Eggert, Heer van Purmerend, zich heeft ingezet om de macht van de adel terug te dringen, maar daar later een grote prijs voor heeft betaald. 

Louw heeft naast regie en productie ook eindredactie en montage voor zijn rekening genomen. Arnold van Oosten verzorgde het camerawerk, samen met Jelle van der Weiden en Mark Uitterhoeve. De documentaire zal aanstaande zondag, vijf januari, om 18.10 uur worden uitgezonden op RTV Purmerend. (kanaal 1390 bij KPN en kanaal 36 (of met DVB-C ontvanger, kanaal 328) bij Ziggo).  De uitzending wordt gedurende komende week elke dag herhaald om 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en rond middernacht. ‘Een greep uit het verleden – Slot Purmerstein’ is de tweede uit de reeks. De eerste aflevering over het Ursulaklooster kan hier bekeken worden: http://rtvpurmerend.nl/televisie/gemist/25169367/overige-uitzendingen/76909500/een-greep-uit-het-verleden-het-sint-ursulaklooster