RTV Purmerend.nl

P3: meer hiphop en Nederlandstalig

Popcentrum P3 gaat veel meer Nederlandstalig en hiphop optredens programmeren. Die koerswijziging is volgens interim directeur Rob Bout hard nodig om meer en gevarieerder publiek tussen de 18 en 30 jaar binnen te krijgen. Hij wil graag ook meer jongere vrijwilligers in P3 zien, omdat die naar verwachting meer een klik zullen hebben met bezoekers.

P3 gaat ook werk maken van de verhuur van zalen en het horecagedeelte. 'Maar we gaan zeker niet concurreren met de andere horeca in de stad', verzekert Bout. 'Wij onderscheiden ons met kant en klare feesten op maat gemaakt voor de klant'. De nieuwe aanpak is het resultaat van diverse externe onderzoeken en discussies die al vanaf 2016 in de commissie samenleving en de raad gevoerd worden. De inzet; een bredere programmering voor diverse doelgroepen en het weer gezond krijgen van de financien. Onderdeel van de plannen is ook de verhuizing van muziekschool Waterland naar P3. De daarvoor noodzakelijke verbouwing is volgens Bout voorlopig van de baan. 'De muziekschool heeft enige aarzeling, dat proces stokt'.

Esther Dam, directeur van de muziekschool, denkt dat er sprake is van een misverstand. 'Wij kennen geen enkele aarzeling. Wij gaan ervoor en hebben er veel zin in'. Wethouder Tijmstra reageert niet verrast op de tegenstelling. 'Ik heb het proces van samengaan nooit onderschat. Beide partijen zien het als een stip op de horizon, maar hebben tijd nodig om daar te komen'.