RTV Purmerend.nl

Andere dagbesteding in Superrr

De Superrr in Weidevenne gaat definitief dicht. De supermarkt heeft vier jaar een dagbesteding geboden aan cliënten van Leviaan: mensen met psychische kwetsbaarheden, zoals de organisatie dat zelf omschrijft. Support & Co doet de exploitatie van Superr en dat bedrijf heeft eind vorig jaar bekendgemaakt dat het zich ‘uit strategische overwegingen’ terugtrekt uit Purmerend.

Leviaan vindt het heel jammer dat Superr ophoudt te bestaan. ‘Het is een prachtige plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt participeren, werkervaring opdoen en contacten leggen’, aldus de zorgorganisatie op haar website. Ze heeft nog geprobeerd een andere supermarktketen geïnteresseerd te krijgen om Superrr over te nemen, maar die pogingen zijn gestrand.

De sluiting in april zat al een tijdje in de pen en dus is Leviaan al begonnen met het vinden van nieuwe dagbesteding voor de medewerkers van Superrr. In een aantal gevallen is dat al gelukt, meldt wethouder Rotgans in een brief aan de gemeenteraad, die vragen had gesteld over de toekomst van de supermarkt en haar medewerkers. Leviaan heeft plannen om vanaf half mei de ruimte in Heel Europa te gebruiken voor ‘ontmoeting, inloop en ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor cliënten en de buurt.’ Een deel wil men gebruiken als flexibele werkplek voor de eigen medewerkers.