Purmerendse dealer aangehouden dankzij M.

De politie heeft vrijdag 28 februari een 33-jarige Purmerender aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij vanuit zijn woning drugs verkocht. Tijdens een doorzoeking in zijn woning vond de politie twee kilo softdrugs, een vuurwapen en een hoeveelheid vals geld. De man is verhoord en voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog steeds vast.

De politie kwam de man op het spoor dankzij diverse meldingen bij Meld Misdaad Anoniem, ook wel kortweg M. genaamd. M. is een onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht.

Maar wat als jij niet alleen de dader kent, maar hij ook jou kent? Je hebt informatie over ernstige criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Het team van medewerkers heeft maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de tipgever beschermen. Dat is zelfs belangrijker dan het oplossen van een onderzoek. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt 24/7 online melden in een beveiligde omgeving.