RTV Purmerend.nl

Tweede corona-besmetting en maatregelen Dijklander

Purmerend heeft een tweede inwoner die besmet is met het corona-virus. Het gaat om een 61-jarige man. Het totaal aantal besmettingen in Nederland is gestegen naar 614. Vijf van hen zijn overleden. Vandaag heeft ook het Dijklander ziekenhuis maatregelen getroffen vanwege het corona-virus. Zo worden diverse bijeenkomsten in het ziekenhuis geannuleerd en mogen medewerkers niet meer zakelijke bijeenkomsten bijwonen of op zakenreis.

Volgens bestuursvoorzitter Arno Timmermans zijn de maatregelen nodig om meerdere redenen. 'Zo dragen we bij aan het verkleinen van de kans op verspreiding en we willen inzetten op maximale beschikbaarheid van medewerkers, zodat we de zorg vcoor onze patiënten zoveel mogelijk kunnen waarborgen. Daarnaast sorteren we voor op een mogelijke verergering van de corona uitbraak. In dat geval hebben we al onze medewerkers hard nodig om onze patiënten zorg te bieden.'

De uitbraak van het virus heeft wereldwijd tot een schaarste aan neusmondmaskers geleid. Het RIVM onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om gebruikte maskers te steriliseren en zo te hergebruiken. Het Dijklander wil niet op de uitkomsten van dat onderzoek wachten en is op enkele afdelingen al begonnen met het inzamelen van gebruikte maskers. Om het gebruik van maskers zoveel mogelijk te beperken geldt nu ook de regel dat patiënten die geïsoleerd verpleegd worden slechts één bezoeker per dag mogen ontvangen.  Overigens raadt de directie van Dijklander aan om bij verkoudheid, hoesten of groepklachten niet op bezoek te gaan bij patiënten in het ziekenhuis.