Baanstee-Noord krijgt voorzieningenpunt

Een winkel voor vergeten boodschappen, een koffiezaak met drive-through, een restaurant, een broodjeszaak en een tankstation. EG Retail heeft grote plannen met dit zogenaamde voorzieningenpunt op de Baanstee-Noord. Het is de bedoeling dat alles medio 2021 klaar is.

Baanstee-Noord zit in de lift. De afgelopen jaren kwamen onder andere Heron (nu Broekhuis), Sligro, Harcotom, Knook A.G.F. en Caravan Centrum Waterland naar het bedrijventerrein. Op dit moment bouwt Groenhart een nieuw bedrijfspand en waarschijnlijk gaat Hessing een terrein kopen van maar liefst achttien voetbalvelden groot. Volgens de gemeente werken op dit moment al zo’n duizend mensen in de Baanstee-Noord.
De gemeente vond dat het gebied een voorzieningenpunt nodig had en schreef een tenbder uit. EG kwam met het beste concept. Het bouwt het komende jaar onder andere een ESSO tankstation voor nieuwe duurzame diesel, benzine, elektrische laadpalen en in de toekomst mogelijk waterstof. Bij het voorzieningenpunt komen eveneens een Spar to go, Burger King, Starbucks en een Go Fresh Bakery. Ook is er straks flexibele kantoorruimte te huur.