Ruim driehonderd testen in coronatest drive in

In de eerste twee weken van de corona-test drive zijn er 336 mensen getest, die werkzaam zijn in de zorg. Ongeveer een op de zes bleek het virus te hebben. Projectleider Annette Beerepoot merkt dat -na een aarzelende start- de toeloop goed op gang is gekomen en spreekt van ‘een gezellige drukte’ elke ochtend.

De drive in coronatest van de GGD Zaanstreek-Waterland staat op het terrein van de brandweerkazerne aan de Gorslaan en is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg die vermoeden dat ze het virus hebben op gelopen en zekerheid willen hebben. Het gaat dan om huisartsen, verloskundigen en mensen in de thuiszorg, jeugdzorg, gehandicapten- en ouderenzorg.

De coronatest drive in is op werkdagen open van 9.00 tot 13.00 uur. Op de bonnefooi de drive in binnenrijden en een test laten doen is niet mogelijk. Iedere medewerker in de zorg moet een verwijzing van de bedrijfsarts of instellingsarts hebben. Zonder verwijzing geen test en dat zorgde voor wat onduidelijkheid bij alle betrokken partijen en dan met name voor zzp’ers in de zorg. Die hebben namelijk geen bedrijfsarts die hen kan doorverwijzen. ‘De GGD Zaanstreek-Waterland is op dit moment bezig dit probleem op te lossen’, aldus Beerepoot.