Bot bouwt 131 huurappartementen Wagenweg

Medio volgend jaar start de bouw van 131 huurappartementen op het terrein aan de Wagenweg waar vroeger garage Jorritsma was gevestigd. Het gaat om het terrein tussen Wagenweg, Toon Dupuistraat en Lambertus Huisengastraat. De Purmerendse architect Jan Westeneng heeft het gebouw ontworpen. Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt.

Het plan bestaat uit 105 vrije sector huurappartementen (waarvan 39 middeldure huur) en 26 sociale huur. Voor de bewoners en bezoekers van de vrije sector huurwoningen komen 91 parkeerplekken op het binnenterrein. In het openbaar gebied komen nog eens 33 parkeerplaatsen. De Purmerenders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij de inschrijving van de appartementen in het middeldure segment, wat op dit moment tussen de 737 en ongeveer 1000 euro is. Deze maatregelen wordt genomen om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen. Wooncompagnie gaat de sociale huurappartementen verhuren. SPF Beheer doet de rest.

Het plan van Bot Bouw maakt deel uit van een grootschaliger bouwplan voor het hele Wagenweggebied. Op de planning staan nog eens 69 middeldure huurappartementen aan Wagenweg 9 en 70 sociale huurappartementen (huur tot 737 euro) in het plan Dopsloot die Wooncompagnie gaat bouwen. In het hele Wagenweggebied zal straks 36% van alle nieuwbouw uit sociale huur bestaan.