RTV Purmerend.nl

Strawberry Café: gezonde tussenstop voor fietsers

Honderdtachtig rijden en dan ineens in z’n achteruit. Zo voelde het voor commercieel manager Markthal Sander Mook, toen vanwege de coronacrisis al zijn ideeën met de Markthal in de ijskast belandden. Maar Sander is geen stilzitter. Twee weken geleden rijpte het idee en vandaag is hij open gegaan: het take-away Strawberry Cafe. En natuurlijk corona-proof.

Een fietstocht, samen met een vriend, was de basis voor ‘iets positiefs’. “We vroegen ons af, wat we zouden kunnen doen in deze rare tijd.’ Gezondheid en ondanks de coronabeperkingen genieten van het leven. Het viel Sander (rechts op de foto) op dat heel veel Purmerenders op de fiets stappen en vooral de Purmerdijk is een populaire route. Zouden ze daar niet iets mee moeten, vroeg hij zich af.

Op het terrein van het voormalige Hesseling Vlees, precies op een kruispunt van vier fietsroutes, zou iets moeten komen waar fietsers een tussenstopje kunnen maken, concludeerde Sander. Het idee van een take away café was snel ontwikkeld. Een plek waar op een RIVM-verantwoorde wijze gezonde producten uit de omgeving kunnen worden verkocht. Sander koos voor de aardbei, verwerkt in allerlei vormen: smoothies, aardbeienmuffins, huisgemaakte sorbetijs, etc.

De verkoop gebeurt vanuit een wagen, die normaal gesproken op festivals wordt gebruikt. Strawberry Café voldoet aan de strenge coronaregels die de overheid heeft gesteld, zoals contactloos betalen, afstand tussen klanten, etc. ‘En als die regels wat soepeler worden kunnen we misschien een terras neerzetten’, fantaseert Sander, die het Strawberry Café samen met twee compagnons exploiteert.

Het Strawberry Café is te vinden op de hoek van de Purmerdijk en de Kwadijkerweg en is open van mei tot en met september op zonnige dagen van 11.00 tot 16.00 uur. Mocht de formule succesvol zijn dan zou de ‘uitspanning’ ook in de wintermaanden open kunnen zijn en winterse producten. Maar eerst maar eens zien of zijn idee aanslaat.