Eindelijk weer reuring op Koemarkt

Na tweeënhalve maand leegte en stilte is er eindelijk weer reuring op de Koemarkt! Goed, de middag was minder zonovergoten dan voorspeld, maar dat weerhield veel Purmerenders er niet van om een plekje te reserveren op een van de vele terrassen.

Het was gezellig druk en je zag de bezoekers genieten van elkaars gezelschap en een drankje. De dag begon al positief voor de jeugd, want in de ochtend werden alle schermen om de skatebanen en voetbalkooien verwijderd. Schermen die er al sinds begin april stonden, omdat de jeugd zich destijds niet aan de strenge corona-regels hield.

Dagen eerder was het op een andere manier druk op de Koemarkt. Horecaondernemers, gewapend met rolcentimeter, plaatsten tafels op onderlionge afstand van anderhalver meter en puzzelden hoe ze hun terras het beste konden inrichten. Maandag was de puzzel af en kon de vlag uit. Vanaf twaalf uur stond het personeel startklaar om de gasten eindelijk weer te kunnen bedienen.

Er zijn wel duidelijk spelregels gemaakt aan de heropening van de horeca. Een café of restaurant mag binnen maximaal dertig gasten ontvangen. Voor een plek binnen is het verplicht om te reserveren. Voordat gasten naar binnengaan of plaatsnemen op het terras, wordt ze gevraagd of ze klachten hebben.