Waterland Werkt weer uitgesteld

Het zit de organisatoren van Waterland Werkt niet mee. De vorige editie, in januari dit jaar, moest op het laatste moment worden geannuleerd vanwege stakingen in het onderwijs en de situatie rondom corona is ook op langere termijn zo onzeker, dat besloten is om ook de editie van 2021 niet door te laten gaan.

Het kernteam Waterland Werkt heeft nóg een reden om het evenement, waarin (toekomstige) werknemers en werknemers elkaar ontmoeten, niet door te laten gaan. Zowel de ondernemers als de deelnemende scholen kampen nu met de gevolgen van de corona crisis. De organisatoren vinden het niet opportuun om hen nu vragen

Toch houdt kernteam-voorzitter Thierry van der Weide een slag om de arm, mochten de corona-regels drastisch veranderen: ‘De draaiboeken liggen klaar en zodra er zicht is op een verandering van de regels, zal direct worden geïnventariseerd waar precies de behoefte ligt en wat voor alle partijen een goed moment is. Rekening houdend met termijnen voor vergunningen etc. kan er binnen zes maanden weer een prachtig evenement staan.”

De formule van Waterland Werkt blijft overeind: werkgevers die goed geschoold en enthousiaste medewerkers zoeken, werkzoekenden die kennismaken met de bedrijvigheid in de regio en leerlingen en studenten die zich oriënteren op de branche waar zij hun toekomst zien voor studie en werk. Ondernemers ontmoeten elkaar en de inwoners uit de regio Waterland maken kennis met de bedrijven uit de buurt.