Eerste spade glasvezel buitengebied Beemster de grond in

Onder grote belangstelling is op donderdagmiddag 18 juni de symbolische eerste spade de grond ingegaan op de Nekkerweg. Voor het rustieke pand van de familie van Boven. Ook het buitengebied wordt binnen een half jaar voorzien van glasvezel. Geen toevallige locatie. Want Frank van Boven is een van de initiatiefnemers sedert 2014. 'Daarbij stevig aangestuurd door zijn Monique', aldus de burgemeester van Beemster Karen Heerschop. In haar bondige toespraak benadrukte ze het belang van snel internet. 'Zeker ook voor de vele ondernemers die in het buitengebied actief zijn'.

Ondanks dat het initiatief breed gedragen werd in de polder, heeft het toch nog een flinke tijd geduurd. 'De bureaucratie van marktpartijen, vooral op het gebied van telecom, heeft de snelheid er wel enigszins uitgehaald' aldus de kersverse burgemeester van Beemster. Uiteindelijk is Breedband Beemster in zee gegaan met Glasvezel Buitenaf. Een goede keuze.

De inzet is om binnen een half jaar 1200 aansluitingen te realiseren. Op dit moment worden bewoners in het buitengebied huis aan huis bezocht met de vraag of ze belangstelling hebben en wat de mogelijkheden zijn. Deze inventarisatie zal zeker nog twee weken in beslag nemen. 'Geen eenvoudige opgave', aldus directielid DFN Michiel Admiraal. 'Beemster kent veel sloten, bruggen en smalle bermen'. Tenslotte was het Frank van Boven zelf die in vogelvlucht de doopceel lichttte van alle (aanwezige) betrokken vrijwilligers. Waarbij hij vooral Pieter Wickel als grote stimulator in het zonnetje zette. 
Daarna moest er uiteraard gegraven worden. Want daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.