De Beuk mikt op groen met extra zonnepanelen

De Beuk mikt op groen met extra zonnepanelen

Sporthal De Beuk wordt dit jaar voorzien van vijftienhonderd extra zonnepanelen. Energiecoöperatie Zon op Purmerend, sportorganisatie Spurd, de gemeente Purmerend en de provincie Noord-Holland werken samen om de sporthal groener te maken. De nieuwe panelen zijn een aanvulling op de tweehonderd die er al op het dak liggen.

Zeshonderd van de panelen komen voor rekening voor de coöperatie ‘Zon op Purmerend’, de andere negenhonderd zijn van Spurd. De gemeente en de provincie leggen het overige benodigde geld nog bij. Het is de bedoeling om de zonnepanelen voor het eind van het jaar te plaatsen. De stroom die wordt opgewekt is voor eigen gebruik van de sporthal en voor het elektriciteitsnetwerk.

De gemeente Purmerend moedigt duurzaamheidsinitiatieven aan. “Investeren in zonnepanelen is goed voor onze toekomst,” aldus wethouder Paul van Meekeren. “Deze 1.500 zonnepanelen op De Beuk helpen om ons vastgoed naar energielabel A te tillen.”

Tijdens het programma Studio Purmerend aanstaande zondag spendeert RTV Purmerend aandacht aan dit onderwerp. Studio Purmerend wordt op zondag uitgezonden rond de klok van zes, het programma is te volgen via kanaal 36 op Ziggo en kanaal 1390 op KPN. Ook kan de uitzending worden bekeken én worden terugbekeken via deze website.Meer nieuws