Balkons wooncomplex Mont Saint Michel onveilig

Intermaris bracht op vrijdag 17 juli het bericht naar buiten dat de veiligheid van de balkons van woningcomplex Mont Saint Michel in Weidevenne niet kan worden gegarandeerd. Bewoners mochten hier daarom per direct geen gebruik meer van maken.

Na veel klachten over de staat van het pand besloot Intermaris een adviesbureau in te schakelen om de bouwkundige staat van het complex te onderzoeken. De uitslagen van deze onderzoeken gaven aanleiding om een constructief onderzoek op te starten. Als gevolg van dit laatste onderzoek werden de balkons gesloten. Direct nadat Intermaris dit onderzoek ontving, zijn de bewoners van het woningcomplex op de hoogte gesteld.

Als tijdelijke oplossing zal Intermaris volgende week stevige metalen buizen onder de balkons plaatsen om deze te versterken. Dit is een tijdelijke veiligheidsmaatregel. Het verbod op het gebruik van het balkon is ook na plaatsing van de stutten nog steeds van kracht.

Op de lange termijn gaat de woningbouworganisatie rond de tafel zitten met de gemeente en het adviesbureau om een plan van aanpak te maken voor het creëren van definitief veilige balkons. Ook zal er een vaste werknemer van Intermaris worden aangesteld om eventuele vragen van de bewoners te beantwoorden. Hoelang de werkzaamheden gaan duren, is vooralsnog niet bekend.

De eerste woningen van het wooncomplex werden op 24 juni 2019 vorig jaar overgedragen aan de nieuwe inwoners. De bouw van het complex duurde iets meer dan anderhalf jaar.