RTV Purmerend.nl

Purmerendse basisscholen maandag weer open

Kinderen popelen om naar school te gaan en onder de juffen en meesters heerst een positieve sfeer. Corona houdt geen van de leerkrachten thuis. Bestuurder Abbink van de confessionele scholen (CPOW) is wel enigszins bezorgd bij de start van het nieuwe schooljaar. ‘Ik vind het best spannend. Wat gaat het virus doen?’.

Bestuurder van Meurs van de openbare scholen (Opspoor) laat weten heel alert te zijn. Achter de schermen bereiden de scholen zich daarom voor op mogelijke besmettingen. Beide organisaties hebben crisisteams ingericht, die allerlei scenario's hebben uitgewerkt. Maar er is ook nagedacht over het voorkomen ervan. Zo zijn er mondkapjes besteld, klaar om eventueel gebruikt te worden.  Bij Opspoor zijn er op verzoek van enkele leerkrachten gezichtsmaskers ingekocht. En van ouders wordt voorzichtigheid gevraagd. Zij mogen anders dan voorheen niet meer de school in. Afgelopen dagen zijn alle ouders geinformeerd met brieven en  soms met filmpjes, zodat ze weten wat er maandag van hen verwacht wordt. 

De landelijke bezorgdheid over de ventilatiesystemen in scholen wordt in Purmerend niet gedeeld. Alle ventilatiesystemen van de Opspoor scholen zijn nagekeken. Leerkrachten krijgen wel het advies om ieder uur het lokaal door te luchten. Abbink van de CPOW koepel maakt zich hierover niet zoveel zorgen: 'Wij hebben op onze scholen geen romdpompende systemen. De lucht wordt van buitenaf aangezogen'.