De Kwibusshow trapt af met Coronageneesmiddel

Vanavond zendt RTV Purmerend om 19:00 uur de eerste aflevering van de Kwibusshow uit. Het programma onder leiding van Danny Gouda, Milo Duimel en Ruben van den Hoek zal in deze editie onder meer aandacht geven aan een mogelijk Coronageneesmiddel. Ze praten in de uitzending namelijk met Merlijn van Hasselt, woordvoerder van Sanquin. Sanquin is zo een geneesmiddel aan het ontwikkelen. “Ja, we hebben er echt heel veel zin met zijn drieën”, aldus Danny Gouda.

Elke maandagavond gaan de mannen van de Kwibusshow hun luisteraars vermaken met een gast uit de buurt, verschillende spellen en de Diphit. Over de Diphit kunnen de luisteraars stemmen, dit gebeurt via de stories op Facebook en Instagram die elke week op zondagavond online worden gezet. Deze week is de keuze tussen de nummers ‘Levels’ van Avicii en ‘Banana’ van Shaggy.

De Kwibusshow dankt zijn naam aan de betekenis van het woord ‘kwibus’, dit betekent namelijk vreemdeling. De presentatoren komen van buiten Purmerend en gaan dus nog kennis maken met de stad.