Multi-ijs uitgeroepen tot meest duurzame Smaakmaker

Multi-ijs is uitgeroepen tot de meest duurzame onderneming van Nederland. De ijswinkel ontving een cheque van 4.500 euro.

Om horeca te stimuleren op het gebied van duurzaamheid riepen energiemaatschappij Vattenfall en HorecaNederland onlangs het Smaakmakerslabel in het leven. Ondernemers die zich voor dit label aanmeldden, kwamen in aanmerking voor het verduurzamingsbudget van ruim vierduizend euro.

Multi-ijs sprong volgens de jury boven de andere deelnemers uit: ‘Los van het grote aantal verduurzamingsmaatregelen die zij hadden toegepast, betrekken zij ook intensief hun personeel bij hun visie hierop.’ De ijswinkel investeerde de afgelopen jaren al in led-verlichting, goede koeling, steeds beter geïsoleerde apparatuur en elektrisch vervoer voor bezorgingen. Daarnaast wordt in de personeelsapp weergegeven hoe werknemers het beste met verwarming, verlichting en apparatuur kunnen omgaan om zo energiezuinig mogelijk te werken.

Michel Prinsen, eigenaar van Multi-ijs, is blij met de prijs. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen en een nieuwe koelinstallatie.