‘‘Vermissing coronatesten blijft onverklaarbaar’’

De GGD Zaanstreek-Waterland heeft tot op heden nog geen resultaten uit het onderzoek naar de vermiste testbuisjes. De organisatie spreekt over een onverklaarbare zaak, in een bericht omtrent het incident.

Nadat begin september het bericht naar buiten is gebracht over de vermiste testen, meldde de Gemeentelijke Gezondheidsdienst al dat er een groot onderzoek wordt gestart. Het gaat om 132 coronatesten, die zijn afgenomen op donderdagochtend 3 september. De organisate heeft haar excuses aangeboden en de mogelijkheid gegeven om een nieuwe test te laten doen. Inmiddels heeft een deel van de gedupeerden de test opnieuw laten doen. Personen die geen klachten meer hadden zagen hiervan af.

De GGD meldt dat het onderzoek nog steeds lopende is, maar spreekt van een ‘onverklaarbare zaak’. ‘‘We zijn een onderzoek gestart waarin we ook de ketenpartners meenemen’’, aldus het bericht over de vermissing. ‘‘Alle relevante partners, waaronder ook de inspectie, zijn geïnformeerd. Daarnaast is er een onderzoeksteam geformeerd om het hele proces in kaart te brengen.’’

Het doel van de gezondheidsdienst is om alles in werking te stellen om meer helderheid te krijgen en om dergelijke incidenten in de toekomst uit te sluiten.