Kunstroute in teken van vrijheid

Komend weekend is het weer Kunstroute Purmerend. Twee dagen presenteren 27 kunstenaars uit Purmerend en omgeving zich. Keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen, textiel en mixed media zijn te zien op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Van alle deelnemers is gevraagd om minimaal één kunstwerk te exposeren met als thema ‘vrijheid’.

Er is een Kunstrouteboekje samengesteld, waarin niet alleen een overzicht van de exposerende kunstenaars is te zien, maar ook een plattegrond van de locaties. Het boekje is gratis te krijgen, onder andere bij de VVV winkel in de Peperstraat en de Bibliotheek. Meer informatie is te vinden op de website www.kunstroutepurmerend.nl. Daar is het boekje ook te downloaden.

Er zijn 27 deelnemende kunstenaars, maar er is op 28 plekken kunst te zien. De komende Kunstroute is de laatste editie voor de Beeldentuin in Kwadijk. Kunstenares José de Ruijter (foto) maakte al vele jaren beeldhouwwerken en was actief betrokken bij de organisatie van de Kunstroute. Zij overleed vorig jaar en als eerbetoon is haar werkdomein, de Beeldentuin in Kwadijk, nog één keer opengesteld. Bijna alle werken van haar hand zijn dan te zien.