RTV Purmerend.nl

Leerlingen PSG krijgen hoodie tegen kou in de klas

De 4330 leerlingen van de Purmerendse Scholen Groep hoeven komende wintermaanden geen kou te lijden in de klas als de ramen wijd open moeten staan voor de broodnodige ventilatie tegen het corona virus. Ze krijgen komende twee weken allemaal een hoodie uitgereikt met daarop de toepasselijke tekst ‘I’m a star, keep your distance’. Het woord star is vervangen door het logo van de PSG.

Eliane, Shivesh, Samantha, Jahrensio, Omar en Maram, leerlingen van klas 2c van het Gerrit Rietveld College, hadden donderdagochtend de primeur. Zij mochten als eersten een hoodie in ontvangst nemen. Vier kleuren hoodie lagen voor hen klaar: rood, twee kleuren blauw en zwart. Met name die laatste bleek veruit het populairst bij de klas. Of dat voor alle PSG-leerlingen geldt, moet binnenkort blijken. Zij krijgen ergens in de komende twee weken de hoodie uitgereikt van hun mentor.

Edith Pals, directeur van het Gerrit Rietveld College (475 leerlingen), legt het doel van de actie uit. ‘In verband met corona moeten wij zoveel mogelijk alle ramen en deuren open houden voor de ventilatie in de school. We zitten hier in een nieuw gebouw, dus de mechanische ventilatie is op orde, maar toch is het belangrijk om ramen open te houden, vooral tussen de lessen door en dus wordt het koud in de klas.’

Alhoewel van een winter nog geen sprake is, vinden leerlingen het nu al best fris in de klas. Lieke vindt het daarom een goede actie van de PSG: ‘Ik vind het leuk dat we een hoodie krijgen, want met een jas aan in de klas is geen optie’. Haar klasgenote Kenza: ‘Zeker op de bovenste verdieping moeten de ramen open blijven en daar is het echt koud’. Pals hoopt voor de leerlingen en docenten dat -ondanks de warme hoodie- er geen strenge winter komt. Maar voorlopig zitten de leerlingen er warmpjes bij in de klas.