Eindresultaat van Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster boven verwachting

De Walk to Fight Cancer actie Purmerend-Beemster heeft bijna €40.000 opgeleverd; veel meer dan verwacht. Zo'n 100 inwoners van Purmerend en Beemster hebben op 5 september jongstleden dat bedrag bijeen gewandeld. Met gepaste trots presenteerden beide burgemeesters, Don Bijl van Purmerend en Karen Heerschop van Beemster, dan ook afgelopen week het bedrag.

Het bestuur van de stichting laat weten beduusd te zijn van het eindbedrag. Op zo´n hoog bedrag was niet gerekend. Inwoners van Purmerend en Beemster hebben met hun inzet bijna de helft van het landelijk opgehaalde bedrag van € 84.000 gerealiseerd. Behalve op het eindbedrag is het bestuur ook trots op de organisatoren die na het afgelasten van Swim to Cancer in mum van tijd de alternatieve wandelactie hebben georganiseerd.

De Walk to Fight Cancer verving de Swim to Fight Cancer in het Noord-Hollands kanaal. Die actie was al afgetrapt, maar noodgedwongen door de verspreiding van het corona virus stopgezet.  Het bestuur gaat ervan uit dat volgend jaar gewoon wel weer een Swim to Fight Cancer zwemactie georganiseerd kan worden in het Noord-Hollands kanaal. Zij verwachten op 28 augustus 2021 een honderdtal zwemmers. Wie op de hoogte wil blijven van de voorbereidingen kijkt op facebook Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster.