RTV Purmerend.nl

Stadspartij en Beemster Polder Partij reiken elkaar de hand

De Beemster Polderpartij (BPP) heeft in een advertentie in het lokale Beemster mededelingenblad Binnendijk publiekelijk bekend gemaakt nauwe samenwerking aan te willen gaan met de Stadspartij. Waar al eerder oriënterende gesprekken zijn gevoerd met beide fracties en besturen, is er nu voor gekozen om dit openlijk naar buiten te brengen.

Ogenschijnlijk een opvallende stap omdat de BPP zich in de laatste gemeenteraadsverkiezingen sterk geprofileerd heeft tegen een fusie met Purmerend. Recent stemde een deel van de fractie in de Raad nog tegen. Fractievoorzitter Nico de Lange spreekt over een pragmatische keuze. ´Nu er geen weg terug is, gaan we er voor. Ik zie gelijkenis tussen onze partijen die beiden voor de belangen van haar inwoners opkomen. De komende periode voor de verkiezingen zal bekeken worden wat de BPP en Stadspartij voor elkaar kunnen betekenen´.

Fractievoorzitter Bert Meulenberg van de Stadspartij stelt zich voorzichtiger op. ‘Precies dat laatste, bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, is wat wij als Stadspartij zelf momenteel doen. Wij zitten midden in dat zoekproces.  Als je elkaar kunt versterken, moet je het zeker doen. Wij zijn allebei grote partijen  in een nieuw te vormen gemeente’. Voor Meulenberg is het duidelijk nog niet het moment om helderheid te verschaffen. ‘Wij houden alle opties open. Een broedende kip moet je niet storen’.