Politie zoekt getuigen straatroof 87-jarige

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op dinsdag 3 november rond elf uur in de ochtend. De roof vond plaats op de brug bij het Leeuwerikplein. Het slachtoffer is een 87-jarige vrouw die met haar rollator op de brug liep en door een jongeman van haar tas werd beroofd. De hevig geschrokken vrouw raakte niet gewond.

De vrouw had net boodschappen gedaan in het winkelcentrum aan het Leeuwerikplein en liep met haar boodschappentas en rollator in de richting van de Meeuwstraat. Plotseling rukte een jonge man haar tas uit de hand.  De dader rende met de tas richting winkelcentrum en sloeg na de brug rechtsaf, waarna hij verder rende langs het water. Een getuige belde meteen de politie, die vervolgens de buurt afzocht maar de dader niet meer aantroffen.

De politie is nu op zoek naar getuigen van het incident. Recherche weet dat de dader 16 tot 18 jaar oud is, een lichte huidskleur had en een donkerblauwe of zwarte jas droeg met capuchon over zijn hoofd. Ook zijn schoenen en broek waren donker van kleur. Wie rond elven dinsdagochtend het incident heeft gezien of toevallig een camera in de buurt heeft hangen waarop mogelijk beelden van de dader te zien zijn, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).