RTV Purmerend.nl

Veiligheidsregio blijft achter Sint-Maarten staan

De Veiligheidsregio heeft in een tweet bekendgemaakt dat ze nog steeds achter de viering van Sint-Maarten staat. Echter, blijven er wel een flink aantal maatregelen van kracht om de avond veilig te laten verlopen.

Na de aangescherpte maatregelen van afgelopen dinsdag 3 november werd verwacht dat meer randstedelijke veiligheidsregio’s een negatief advies zouden geven over Sint-Maarten. Terwijl andere regio’s voor - maar ook na 3 november - een negatief advies afgaven, staat veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland positief tegenover de tocht langs de deuren. Wel benadrukte de veiligheidsregio ook al in eerdere berichten dat de viering veilig moet zijn. Denk hierbij aan de aangescherpte maatregelen zoals de anderhalvemeterregel, geen groepsvorming met volwassenen en bij klachten binnen blijven.

Daarnaast moeten traktaties op afstand aangeboden worden, bijvoorbeeld op een tafel of dienblad bij de voordeur, en mag er alleen langs de deur gegaan worden met het eigen gezin of een klein, vast groepje.