RTV Purmerend en gemeente brengen nieuwjaarsprogramma

Vanwege corona is er dit jaar geen nieuwjaarsbijeenkomst in de Purmaryn op 1 januari en ook Purmerend Wenst op de Koemarkt is afgeblazen. Maar dat betekent niet dat het inluiden van het nieuwe jaar daarom helemaal niet doorgaat. RTV Purmerend zendt in nauwe samenwerking met de gemeente, op 1 januari een programma uit op tv, ‘voor en door Purmerenders’.

Tijdens die uitzending, van 14.00 tot 15.00 uur, wordt onder andere de Gouden Purmerender uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich buitengewoon heeft ingezet voor de stad. Burgemeester Don Bijl blikt terug op een bewogen jaar en kijkt vooruit en verder komen bekende en minder bekende Purmerenders aan bod in de uitzending om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden.

De uitzending is dus voor en door Purmerenders. Daarom roept RTV Purmerend inwoners op om een nieuwjaarswens op te nemen voor elkaar en de stad. Dit kan gewoon met de eigen smartphone. Zo kan Purmerend elkaar alsnog het allerbeste wensen voor 2021. Inzendingen (van maximaal 10 seconden) mogen per mail naar wens@rtvpurmerend.nl.

RTV Purmerend is op nieuwjaarsdag overigens al om 11.00 uur ‘in de lucht’ met  een sportief programma van Spurd. ‘Purmerend in beweging’ heet het en het biedt Purmerenders de gelegenheid om vanuit huis het jaar gezond en sportief te beginnen. De uitzendingen op 1 januari zijn live te zien op RTV Purmerend (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390) en op de Facebookpagina’s van RTV Purmerend en Gemeente Purmerend.