Getuigen gezocht: aanval op Westerdraay

De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident dat dinsdagavond 26 januari plaatsvond op de Westerdraay, langs de Beemsterringvaart.

Die dinsdagavond rond 20.00 uur liep een vrouw over de Westerdraay in de richting van Kwadijk. Vlakbij het viaduct van de N244, ter hoogte van het bruggetje dat leidt naar de flats aan de Burg. D. Kooimanweg, werd de vrouw aangevallen door een nog onbekende man. Het slachtoffer kreeg een harde duw, waardoor ze op de grond terechtkwam. Precies op dat moment reed een bromfietser langs en de aanvaller vluchtte te voet weg over het bruggetje richting de Kooimanweg.

Er is weinig bekend over de man. Hij had lange dunne benen en droeg vermoedelijk een hardloopbroek.

De politie is op zoek naar diegene die op de bewuste dinsdagavond rond 20.00 uur op de bromfiets over de Westerdraay reed en mogelijk deze aanval heeft zien gebeuren. Ook is de politie op zoek naar andere mensen die mogelijk meer weten over de aanval. Informatie doorgeven kan via het telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem, dan kan dat met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het zaaknummer is 2021018341.