Vierduizendste prik gezet, snelheid gaat verder omhoog

GGD Zaanstreek-Waterland heeft bekendgemaakt dat inmiddels vierduizend regiobewoners hun eerste vaccinatie hebben gekregen. Tevens gaat de snelheid per 1 februari verder omhoog, van 300 naar 600 vaccinaties per dag.

De gemeentelijke gezondheidsdienst heeft ook in het bericht bekendgemaakt dat het aantal mensen dat dagelijks wordt gevaccineerd per 1 februari van 300 naar 600 per dag gaat. De meeste vaccinaties vinden plaats in de Beuk, die zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur open is.

Inwoners in de leeftijdsgroep 90+ hebben afgelopen week een brief ontvangen. De aankomende dagen kunnen inwoners in de leeftijdscategorieën 85+ en 80+ een uitnodiging ontvangen van het RIVM. Deze senioren worden door de GGD gevaccineerd, tenzij er specifieke omstandigheden gelden.

Naast de Purmerendse vaccinatielocatie zal er binnenkort een tweede locatie worden geopend. Het gaat om het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. De exacte openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins, zegt projectleider Jasper Verburg. ‘‘Er is voorlopig genoeg capaciteit in De Beuk, maar naar verwachting zullen we rond april meer capaciteit nodig hebben.’’

Foto: Inter Visual Studio / Haico Kats